Skip to main content

Historie: 1960 - 1969

 

Goud voor zwemsters Witte Dorp

Zwemster Ada Kok, woonachtig in de St. Odastraat, wint in 1966 tijdens het EK Zwemmen in Utrecht twee gouden medailles: 100 m vlinderslag en 4x100 m wisselslag. En Betty Heukels, ook woonachtig in de St. Odastraat, wint tijdens datzelfde EK in een recordtijd goud op de 400 m wisselslag. In de St. Odastraat wacht beiden een dag na de gouden races een groots onthaal. Ada Kok staat uiterst links op de foto.

 

Miss Burghplein

Op Koninginnedag in 1963 vindt een miss-verkiezing plaats op het Burghplein. Tot Miss Burghplein wordt Marga van Heerwaarden gekozen, niet afkomstig uit het Witte Dorp. Ze heeft de sjerp bewaard waarop Miss Burghplein 1963 staat. Verder kreeg ze toen een doosje pepermuntjes en een in haar ogen ‘truttig truitje’.

Tieners gillen om Dillen

Dansfeesten op het Burghplein, daarmee begint Peter Dillen halverwege de jaren vijftig . De dansfeesten van deze deejay, gehouden op Koninginnedag en Bevrijdingsdag, worden populair onder jongeren. ‘Tieners gillen om Dillen’, luidt de kop in het Eindhovens Dagblad van 1961. Op een van DAF geleende aanhanger draait hij Orbison en The Shadows. Neerlands eerste rocker Peter Koelewijn, woonachtig aan de Heezerweg, treedt er op met zijn Rockets .