Skip to main content

Historie: 1970 - 1979

 

Ruiten ingooien bij DAF

De gemeenteraad van Eindhoven besluit het DAF-terrein aan de Burghstraat aan te kopen en op het terrein woningen te bouwen. DAF zal het terrein op termijn verlaten en wordt huurder tot het uiteindelijke vertrek. Het zal nog tien jaar duren voordat het huurcontract met DAF wordt beëindigd. In december 1988 komt er een einde aan de DAF-geschiedenis in het Witte Dorp, waar de gebroeders Van Doorne zich in 1929 vestigden. De DAF-gebouwen worden pas in 1989 gesloopt. Buurtkinderen vermaken zich met het ingooien van de vele ruiten. Eindelijk mag het een keer.

Weg met het antennewoud

Ergernis over het woud van antennes op de daken van het Witte Dorp vormt in 1978 de aanleiding voor twee nieuwe bewoners van de St. Odulphusstraat in de buurt te polsen of er behoefte bestaat aangesloten te worden op een Centrale Antenne in de St. Odulphusstraat. Het zal de kiem blijken te zijn waaruit jaren later de Stichting Witte Dorp De Burgh ontstaat. 

Architect Dudok overleden

Op 6 april 1974 overleed W.M. Dudok (1884-1974), architect van het Witte Dorp. Zijn naam leeft nog voort in de messing raamboompjes: Dudokjes (hij liet ze speciaal ontwerpen). In buurtkrant Wit op Zwart zal in 2003 nog een brief worden afgedrukt die Dudok in 1937 had geschreven aan Van Grootel, de bouwondernemer van het Witte Dorp. Het ging over het laten uitspringen van het eindhuis in de Burghstraat, nummer 20, toen grenzend aan het DAF-terrein. Dudok had het hoekhuis boven de brief geschetst.