Skip to main content

Historie: 1990 - 1999

 

Cruise Burghplein

Op oudejaarsdag 1999 wordt op het Burghplein een Millenniumfeest gevierd met ’s middags een kinderfeest en ’s avonds een galabal met als thema een cruise aan boord van de oceaanstomer Queen Milly. Alles met feestelijke avondkleding, oogmaskers, champagne en vuurwerk. Op de eerste morgen in de nieuwe eeuw is er een koffieconcert met ontbijt.

Bekijk de film!

Meer Witte Dorpen

Het Witte Dorp staat model voor de in Mierlo-Hout (gemeente Helmond) gebouwde witte wijk. Al in de jaren ’20 van de vorige eeuw werd in Rotterdam een Witte Dorp gebouwd naar ontwerp van architect J.J.P. Oud. Dit woonwijkje, grenzend aan de Schiedamseweg, werd opgezet als nooddorp voor achterstands-gezinnen. Het bijzondere ontwerp van Oud werd wereldwijd bekend bij architecten en stedenbouwkundigen. Pas in 1987 werd deze woonwijk in Rotterdam vervangen door een nieuwe wijk.

Verlichte gangetjes

Aan de verlichting van de gangetjes, een project om de veiligheid in de buurt te vergroten, doen veel bewoners mee. Uiteindelijk worden 28 lampen (ELKS 11 watt) geïnstalleerd. Uit onderzoek van justitie is gebleken dat het verlichten van de omgeving van het huis één van de beste preventieve maatregelen tegen inbraak is.

IJspret De Burgh

De Zusters van Barmhartigheid van huize De Burgh stellen de vijver beschikbaar om te schaatsen. Een ideale locatie door de beschutte ligging in het park achter De Burgh. Niet voor het eerst: inwoners van het Witte Dorp hebben er door de jaren heen al veel ijspret beleefd.

 

Voetbalderby

Een elftal van het Witte Dorp speelt een voetbalwedstrijd tegen de Witte Burgh en verliest met 1-3. 

 

Brand Odulphusstraat

In de vroege ochtend van 3 augustus woedt een hevige brand in het hoekpand St. Odulphusstraat 27 van de familie Vermeeren, waarbij zoon Carlo ernstige brandwonden oploopt. Een deel van de woning en vrijwel de totale inboedel worden in de as gelegd. Het huis wordt weer in oude staat hersteld.