Skip to main content

De bewoners maken de wijk. Nieuwe bewoners stellen we graag even voor. Maar de webredactie gaat ook op zoek naar mooie verhalen en leuke plaatjes. Daarbij hopelijk enthousiast geholpen door mede-bewoners. Tips? Laat het de redactie weten!

 

Hans Hoekstra over Mia van Rooij

Twee jaar geleden heb ik als vrijwilligerswerk zesmaal Mia van Rooij in verzorgingshuis Dommelhoef geïnterviewd. Bedoeling was haar levensverhaal op te tekenen en uiteindelijk in boekvorm uit te geven, maar op 8 september 2015 overleed ze onverwacht op 80-jarige leeftijd.

 

Haar dochter Rita heeft er geen bewaar tegen dat jeugdherinneringen van haar moeder worden gebruikt voor dit verhaal op de website van het Witte Dorp. Aan de boerderij, het Vossehool, waar ze opgroeide, bewaren bewoners en ex-bewoners van het Witte Dorp veel herinneringen.

 

Gerard weer thuis!

Op vrijdag 3 juli uur zijn Gerard van der Vleuten en Hendrik-Jan Wilken na een groot avontuur weer thuis gekomen op de Petrus Dondersstraat in Eindhoven.

Gerard fietst voor keuken basisschool in Moldavië

Gerard van der Vleuten uit de Petrus Dondersstraat 39 gaat fietsen. Fietsen met een doel; hij wil geld inzamelen voor Stichting Aksai om een keuken van de basisschool in Scoreni in Moldavië te renoveren.
Op 31 mei vertrekt hij vanuit Eindhoven voor een tocht van ruim 2300 kilometer op de fiets naar Chisinau in Moldavië.
Om deze keuken te renoveren is geld nodig; veel geld: € 15.000.
Als u Gerard wilt steunen, vul dan het eenmalige incassoformulier in in de stand tijdens Koningsdag op het Burghplein of maak uw bijdrage over op:

Nieuwe buurtbewoonster Luisa von Essen

"Hallo, mijn naam is Luisa von Essen, ben 35 jaar oud en ben van Duits-Nederlandse afkomst. Sinds 12 jaar woon, studeer en werk ik in Nederland. Mijn partner en ik wonen sinds december 2014 in een hoekhuis op de Geldropseweg. Het Witte Dorp spreekt ons aan vanwege het samenhorigheidsgevoel wat in de wijk leeft en de initiatieven die daaruit voortvloeien. Sinds februari 2015 heb ik in ons huis een vrijgevestigde psychotherapiepraktijk geopend. Met veel plezier en enthousiasme oefen ik mijn beroep als psychotherapeute uit. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt.

Thea Janmaat: 1921-2011

Op 20 Januari 2011 vond de begrafenis plaats van Thea Janmaat Engels. Zij overleed 89 jaar oud in alle rust in haar woning aan het Burghpein 3. Toch nog plotseling voor haar kinderen en directe omgeving. Zij heeft eens verteld dat zij zichzelf een ‘oud gebouw’ voelde,  een ‘monument in een Rijksmonument’. Zij was ook een van de oudste bewoners in de wijk. Samen met de onlangs overleden 97 jarige Cobus Koolhaas de iconen van een mooi tijdperk.

Monique Nederveen: Creatieve Duizendpoot

Nog een dag en ik mag deel gaan maken van het leven in Het Witte Dorp. Op 3 november krijg ik de sleutel en zal ik na het een en ander geklust te hebben in mijn nieuwe woning op 19 november de verhuisdozen uit gaan pakken. Jullie krijgen er een creatieve duizendpoot bij. Op mijn nieuwe adres, waar ik met dochter Nadine (16, jarig op 16 februari), zoon Roel (18 en ook jarig op 16 februari) studerend in Nijmegen, zal gaan wonen, zal ik mijn creatieve teken/schildercursussen en workshops aan gaan bieden aan kleine groepen.