Skip to main content
jaarkalender 2017

Jaarkalender 2017

08 jan — NIEUWJAARSBORREL, Pand P

Tijdens het Nieuwjaarsborrel van Witte Dorp en De Burgh word teruggekeken op het vorig jaar en uiteraard geproost op het nieuwe jaar.

26 feb — KINDERCARNAVAL, Blokhut

08 apr — WALKING DINNER, Buurt

Sinds vijf jaar, meestal in maart/april: een avondje eten en gezelligheid met buurtbewoners, waarbij het voor-, hoofd- en nagerecht telkens bij andere Witte Dorpbewoners genuttigd wordt.

27 apr — KONINGSDAG, Burghplein

Bewoners kunnen een kraam huren voor de markt, witte matjes voor de kinderen. Er zijn spelletjes voor kinderen en een gezellig terras met bar en muziek.

10 jun — STRAATDINER, Burghplein

Sinds enkele jaren wordt er voor de zomervakantie een Straat Diner georganiseerd: iedereen verzorgt eten voor een groot buffet, neemt eigen drank mee, tafels en banken wordt voor gezorgd.

16 sep — NAZOMERNACHTFEEST, Burghplein

In september/oktober, het grote buurtfeest op het Burghplein in de feesttent, met als hoogtepunt de StreetBattle Pubquiz.

17 sep — KOFFIECONCERT, Burghplein

Het NaZomerNachtfeest wordt pas echt afgesloten met het koffieconcert op zondag 17 september.

23 sep — MUZIEKAVOND LICHTJESROUTE, Burghplein

De Eindhovense Lichtjesroute loopt ook door het Witte Dorp. De buurtwerkgroep de Lichtjesroute zorgt jaarlijks voor de verlichting op het plein en in de buurt.

31 okt — HALLOWEEN, Buurt

Ook dit jaar wordt het Halloweenfeest gevierd. Zodra het donker wordt kunnen alle kinderen (en volwassenen!) op hun griezeligst verkleed de deur uit gaan om hun buren de stuipen op het lijf te jagen!

19 nov — SINTERKLAASFEEST, Burghplein - Blokhut

De intocht van Sinterklaas op het Burghplein in november, met het Stratums Muziekkorps St. Cecilia lopend door de wijk naar De Blokhut voor de Sinterklaasviering.

31 dec — KINDERVUURWERK om 20:00, Burghplein