Skip to main content

Buurtpreventieteam Tuindorp

Op 22 december 2016 liep een Buurtpreventieteam Tuindorp de eerste ronde door het Witte Dorp. De teams zijn er voor extra veiligheid in de wijk. Door opvallend aanwezig te zijn, leveren ze een bijdrage aan het voorkomen van diefstallen, inbraken en overlast in de buurt. Ze letten op onveilige situaties, verdacht gedrag, overlast en andere zaken die niet thuishoren in de wijk. 

 

Buurtpreventieteam van start

Op 22 december 2016 liep het buurtpreventieteam de eerste ronde door Tuindorp (Heezerweg, Sint-Jorislaan, Geldropseweg en Piuslaan). Door opvallend aanwezig te zijn, leveren ze een bijdrage aan het voorkomen van diefstallen, inbraken en overlast in de buurt. Ze letten op onveilige situaties, verdacht gedrag, overlast en andere zaken die niet thuishoren in de wijk. Ze hebben daarvoor een cursus gevolgd en kunnen zo nodig een beroep doen op de gemeente, politie of andere (hulp)diensten. Er wordt (nagenoeg) elke dag één of meerdere keren op onregelmatige tijden een ronde gelopen.

 

Vuilnisbakken-tijdperk

Het vuilnisbakken-tijdperk kwam in de vorige eeuw al ten einde. Op deze foto staan ze nog klaar in de Odulphusstraat. Nog een verschil met de vorige eeuw: de eerste helft daarvan waren auto's nog schaars, zoals hier te zien is.

Minibieb Witte Dorp

In de voortuin van Petrus Dondersstraat 28 staat sinds mei 2015 een minibieb: iedereen kan gratis een boek lenen uit dit houten boekenkastje op palen, of omruilen voor een ander boek.  Bibliothecaresse is Iris, bewoonster nr 28. Volgens haar worden er wel iedere dag boeken geleend en gebracht. De collectie is ruim: kinderboeken, boeken voor volwassenen, fictie en non-fictie. Voor studieboeken is weinig animo.

Monument onthuld voor Oscar, Miranda en Remco

Het Witte Dorp en Eindhoven heeft een monumentje voor MH-17 slachtoffers. Vanmiddag werden een speeltoestel en bankje onthuld in de wijk het Witte Dorp. Een blijvende herinnering aan Oscar, Miranda en Remco Kotte. Zij kwamen om het leven bij de vliegramp in Oekraïne.

Herdenking familie Kotte

Op vrijdag 12 september 2014 wordt op het Burghplein de familie Kotte herdacht. Zij woonden in onze buurt en zijn omgekomen bij de ramp met de MH17, op 17 juli 2014. Er wordt een inzameling gehouden voor een speeltoestel op het plein als aandenken aan Oscar, Miranda en Remco.